TTSO Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

TTSO Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ekim ayı meclis toplantısı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in katılımıyla gerçekleştirildi.

CUMHURİYETİN 100. YILI KUTLANDI

TTSO Ekim ayı meclis toplantısı öncesinde Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Başkan Erkut Çelebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve meclis üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla 100. yıl için hazırlanan pastayı kesti.

EREN: CUMHURİYET YÜZYILLAR BOYU PAYİDAR KALACAKTIR

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Ekim ayı meclis toplantısının açılışında, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılını kutlayarak, “Diliyor ve biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti nice yüzyıllar boyunca daha 29 Ekim kutlamaları yapacak, sonsuza kadar payidar kalacaktır. Bu günlere ulaşmamızda büyük emekleri olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Her ne kadar Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla mutlu olsak da Gazze'de yaşanan insanlık dramı sebebi ile hem buruk hem öfkeliyiz. Hastanelerin bombalandığı, çocukların öldürüldüğü bir ortamda asıl ölen insanlıktır. Buna sessiz kalanın da tarih önünde suçlu olacağına dikkat çekmek istiyor, İsrail'in yarattığı bu insanlık dramını şahsım ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri adına kınıyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu Dünya Odalar Federasyonu başkanlığına seçildi. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun, kendisini kutluyorum” dedi. Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizin merkez ilçesi Ortahisar elbette ki Trabzon şehrinin kalbi, ‘Turizm şehri Trabzon’ olgusunun lokomotifidir. Bir şehrin turizm şehri olduğundan bahsetmek o şehrin ne kadar yaşanabilir olduğu ile doğrudan ilgilidir. Bu bağlamda Ortahisar'ın güzelleşmesi adına gece gündüz mücadele veren Ahmet Metin Genç başkanıma ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Genç benim TTSO Yönetim Kurulu Başkanı olduğum dönemde de AK Parti Trabzon İl Başkanı olarak Trabzon sorunlarına çözüm önerileri toplantılarına önemli katkılar vermiş, o günkü sorunların çözümü için de gayret sarf etmiş, sivil toplum görüşlerini önemseyen yapısı ile diyaloga açık bir yönetim anlayışı benimsemiştir. Bu anlayışını belediye başkanlığı görevinde de sürdürdüğünü görüyoruz. Bugün meclis toplantımıza katılışı da bunun bir ispatı niteliğindedir. Ayrıca Sayın Genç mevcut görevinde Ortahisar ilçemize kazandırdığı Ekopark, Seyir Terası, Pazarkapı Yaşam Alanı, Sağlıkçılar Parkı, Trabzon Akvaryum, Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen projeler, müzeler ve devam etmekte olan Mağmat Boğazı Turizm projesi, Mağmat Güneş Enerji Santrali projesi ile de daha yaşanabilir bir Trabzon'a önemli katkılar sunmuştur. Şehrimize bugüne kadarki katkıları için değerli başkanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

ÇELEBİ: TÜM ENERJİMİZİ ÜÇ ÜLKEYE HARCIYORUZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Ekim ayı meclis toplatışında yaptığı konuşmanın başında Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlayarak, “Cumhuriyetimizin 100. yılını canı gönülden kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizi gururlandıran Dünya Odalar Federasyonu Başkanı seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımızı tebrik ediyorum. Ülkemiz için çok büyük bir gurur” dedi. Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İş adamları heyetimizle yaptığımız Gürcistan ve Azerbaycan ziyaretlerimiz önemliydi. Bu dönemde firmalarımız Almanya’da ANUGA Gıda Fuarı’na da katıldı. Tüm enerjimizi üç ülkeye harcıyoruz; Gürcistan Azerbaycan ve Rusya. Yakın coğrafya. Şu anda oralarda potansiyel de var. Önceliğimizi sağlık turizmine ayırsak da diğer taraftan gıda ve inşaat sektöründe de bölgenin büyük bir potansiyeli var. Öncelikli olarak iş yapabilecek ortak girişimde gıda ve inşaat sektöründe şirket kurulumuna gideceğiz. Antep, Kayseri, Konya gibi oradaki insanların ortak girişimle kurdukları ve çok iyi duruma geldikleri birçok şirket var. Aynısını biz de başarabiliriz. Özellikle genç girişimciler kurulumuzu bu yönde teşvik edeceğiz. Bu coğrafyalara çok sık gideceğiz. Gerçekten büyük potansiyel var. URGE ve KOSGEB destekli bu seyahatlere mutlaka katılın. O atmosferi, yatırım ortamını görmekte fayda var. Buralardan iş çıkacağını düşünüyorum. Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Rusya’da çok büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz.”

GENÇ: GURUR YILIMIZ HAYIRLI OLSUN

TTSO Ekim ayı meclis toplantısına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de toplantının başında Cumhuriyet kutlamasını güzel bir anı olarak taçlandırdıklarını vurgulayarak, “29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü. Cumhuriyetimiz kuran kurucu iradeyi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bütün ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Gurur yılımız hayırlı olsun. 100 yıl önce cumhuriyet kurulurken sınırlarımız etrafında mücadele ettiğimiz emperyal güçlerin yine yanı başımızda esasında hedefinde Türkiye de olan 24 ülkenin sınırlarının değişmesi uğruna yaptıklarını görüyoruz. Yanı başımızda kan, gözyaşı, savaş var. Savaştan öte durum söz konusu. Savaşın da kuralları vardır. Soykırıma varan katliamı gerçekleştiren İsrail’i de bu terörü nedeniyle kınıyoruz. İşin diplomasi tarafında Cumhurbaşkanımız ve Dış işleri Bakanımız proaktif bir çalışma gerçekleştiriyor. İnşallah kısa sürede bölgenin barışı, huzuru ve geleceği için önemli adımlar atılır” dedi.

“ŞEHRİN ORTAK İRADESİ ÜZERİNDEN PROJELER GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Başkan Genç, bütün şehrin ortak iradesi üzerinden projeler geliştirmek istediklerini vurgulayarak, “Bu projelerin odağını oluşturan düşünce şudur; şehrimiz medeniyetlerin gelip geçtiği, imparatorlukların merkezi olan bir tarih, kültür, sanat şehridir. Ticaret yollarının kesiştiği, son yıllarda turizmin öne çıktığı, tarımsal ürünlerinin getirisi olan bir şehirdir. Bu özelliklerimizi gündeme aldığımızda bu değerlerimize hizmet edecek olan projelerimizle başladık” dedi. Genç daha sonra tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirdi.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU İLE GÜNEYE DOĞRU BÜYÜYECEĞİZ”

TTSO meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Güney Çevre Yolu’nda fiilen iş başlandı. İnşallah hızlandıracağız. Birinci etap 16 kilometre ile Akyazı’ya geliyoruz. Oradan 4 kilometrelik 2. etapla Uğurlu kavşağına geliyoruz. Oradan da yine 16 kilometrelik üçüncü etapla devam ediyoruz. Bizler de takipçisi olacağız. Güney Çevre Yolunun faydası nedir? Tüneli fazla bir proje. Bizim iki amacımız var; birincisi transit trafiği almak ve şehircilik açısından imarımızı güneye doğru taşımak. Yol yapıldığı zaman mutlaka oraya doğru yerleşimlerimiz kayacak, güneye doğru büyüyeceğiz” dedi.

“BAŞKAN ÇELEBİ ISRARLI ŞEKİLDE YATIRIM ADISINI GÜNDEME GETİRDİ”

Başkan Genç, Yatırım Adası ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

“Yatırım Adası demek istihdam demek. Geçen ay TTSO’da Adil Bey bakanımızla bir toplantı yaptık. Oda başkanımız Erkut bey bayağı ısrarlı şekilde Yatırım Adasını gündeme getirdi. Büyük bir proje. Kolay değil. Bir taraftan depremle, bir taraftan pandemiyle mücadele ederken ciddi bir kaynak içeren bu projeye şu anda kaynak aktarılmasını beklemek zor. Aynı zamanda havalimanı yenilenirken, Güney Çevre Yolu varken biraz önceliklendirme konusunda Yatırım Adası geriye düşmüş gibi görünüyor. Buna rağmen Adil Bey bu konunun komisyon kurularak Cumhurbaşkanına taşınması doğrultusunda bir görüş beyan etmişti. Bunu şehrimize kazandırmamız lazım. İstihdam, istihdam, istihdam diyoruz. En çok istihdam konusuna muhatap olan bir kardeşinizim. Şehrimizin insanlarının sizden, bizden iş talep etme hakkı var. Bu anlamda Yatırım Adası Projesinin de takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Başkan Genç, Tiflis – Trabzon direkt seferlerinin başlatılması ve Azerbaycan başta olmak üzere Trabzon’daki konsolosluk sayısının artırılması konusunda destek vereceğini de vurguladı.

Konuşmasının ardından TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Başkan Erkut Çelebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e günün anısına plaket takdim etti. Genç, TTSO meclis üyeleriyle de anı fotoğrafı çektirdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER