TTSO ile Tarım İl Müdürlüğü protokol imzaladı, OSB'ler yeşillendirilecek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında, Organize Sanayi Bölgelerindeki sağlık koruma bantlarındaki uygun alanlarda yeşil dönüşüme uygun şekilde bitkisel üretim yapılmasını, projenin ilk adımı olarak da Şinik OSB’deki 22 dekar alanda İsabella Üzümü yetiştirilecek bahçeler kurulmasını öngören protokol imzalandı.

TTSO ile Tarım İl Müdürlüğü protokol imzaladı, OSB'ler yeşillendirilecek

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ve diğer ilgililer katıldı.

“OSB’LER YEŞİLLENDİRİLECEK, ÖRNEK BAHÇE ŞİNİK’TE KURULACAK”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak çalışma uyarınca organize sanayi bölgelerindeki bitkisel üretim için uygun alanların değerlendirileceğini belirterek, “OSB’lerin yeşil dönüşüme geçmesinde ilk adımlardan biri olacak çalışmayla katma değerli ürün üretimi de desteklenecek. İlk etapta Şinik OSB’de meyvecilik için uygun 689 dekar alandan 22 dekarında İsabella Üzümü yetiştirilecek örnek bahçeler kurulacak. Bu uygulamayı meyve çeşitliliğini artırarak diğer OSB’lere de yaymayı amaçlıyoruz” dedi.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ise “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulanmakta olan ulusal tarım politikaları doğrultusunda, atıl alanların tarıma kazandırılması projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasının yönetimlerinde yer aldığı OSB’lerdeki bitkisel üretim için son derece uygun koruma alanlarının değerlendirilmesini amaçladığımız projenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. DOKAP desteğiyle uygulanacak projeden kısa zamanda olumlar sonuçlar almayı umuyoruz” dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER