TTSO tekstil ve ayakkabı sektörüne yönelik kümelenme projesi başlatıyor

TTSO tekstil ve ayakkabı sektörüne yönelik kümelenme projesi başlatıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), üyelerinin yurt dışına açılması, ihracat kapasitelerinin artırılması amacıyla uyguladığı kümelenme projelerine bir yenisini eklemek için hazırlıklara başladı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, tekstil ve ayakkabı sektörüne yönelik kümelenme projesinin hazırlık sürecinin başlatıldığını belirterek, “Bu projeyle diğer kümelenme projelerimizde olduğu gibi hem firmalarımızın yurt dışı bağlantılarını güçlendirerek ihracatlarını artırmayı hem de eğitim ve danışmanlık süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Diğer projelerimizle de nitelikli istihdamdan kurumsallaşmaya kadar birçok yönden onları geliştirmek için çalışmalar ve eğitim programları yürütüyoruz” dedi.

FİRMALAR ZİYARET EDİLDİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Proje Ofisi Koordinatörü Cengizhan Sungurlu ve proje uzmanları, tekstil ve ayakkabı kümelenmesi projesi kapsamında Mekap Ayakkabı, Carmen Tekstil ve Merve Bulut Tekstil firmalarını ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında firma yetkililerine tekstil ve ayakkabı sektörü kümelenmesi, UR-GE projeleri, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi, sektörlerin ihtiyacına göre eleman yetiştirilmesine olanak tanıyan Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP), KOSGEB destekleri, AB Yeşil Dönüşüm Mutabakatı kapsamında yürütülen çalışmalar başta olmak üzere firmaların yararlanabileceği proje ve eğitim programları konusunda detaylı bilgi verildi, soruları yanıtlandı.

ÇELEBİ: FİRMALAR AYAKTA KALABİLMEK İÇİN MUTLAKA İHRACATA YÖNELMELİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, günümüzde özellikle imalat sektöründeki firmaların ayakta kalabilmesi için mutlaka ihracata yönelmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu anlamda firmalarımızı kümelenme projeleriyle dünyaya açmaya çalışıyoruz. Sağlık Turizmi, inşaat, mobilya, gıda sektörlerinde kümelenme projeleri yürütüyoruz ve olumlu sonuçlar alıyoruz. Şimdi de tekstil ve ayakkabı sektöründe bir kümelenme projesinin hazırlıklarına başladık. Özellikle Araklı’daki Tekstil ve Hazır Giyim İhtisas OSB kurulduğunda burada eğer 3 – 4 bin kişi istihdam etmeyi amaçlıyorsak, tekstil sektöründeki firmalarımızı ihracat kapasitelerini de artırarak güçlendirmeliyiz. Sektörün nitelikli eleman açığının giderilmesi için de eğitim programları önem taşıyor. Sektörlerin önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’de en fazla kümelenme projesi yürüten odalardan bir tanesiyiz” dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.