Vali Aziz Yıldırım ‘KKTC’nin Dünü ve Bugünü’ Adlı Panele Katıldı

Vali Aziz Yıldırım ‘KKTC’nin Dünü ve Bugünü’ Adlı Panele Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘KKTC’nin Dünü ve Bugünü’ adlı panele katıldı.

KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi'nde düzenlenen programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, Sahil Güvenlik Grup Komutanı S.G Binbaşı Aytaç Bayırlı ve Akademisyenler katıldı.

Vali Aziz Yıldırım konuşmasında; “ Biz ülke olarak her zaman toprağın üstü ile insanla, kültürümüzle, hakkaniyet ve adaletle ilgilendik. Batı dünyası ise toprağın altı ile ilgilendi. Enerji nerede, petrol nerede, doğalgaz nerede gibi konularla ilgilendi ve ilgilenmeye devam ediyor. İnsan sadece kendileri olduğu zaman insan. İnsan haklarına  kendilerinin dışında olan toplumlar onlar için önem arz etmiyor. Filistin’de yaşananlar da buna en önemli örnek.Orada yaşananlara baktığımızda ünyanın bakış açısını gördüğümüz zaman bu durumu bir defa daha anlamış oluyoruz.

 Onun içindir ki biz insana bakmaya devam edeceğiz. ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın ’sözü son derece önemlidir. Burada kurulmuş olan devlet bir siyasi birliktelik, bir vatandan ibaret değildir. Bütün bir varlık olarak insanı insan kabul eden görüş açısını da ifade etmektedir. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için bu açıdan önem taşır. 

Bugünün dünyasında batılı kültürle mücadele ederken enerjinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu noktada Kıbrıs toprağının kıymeti bir defa daha ortaya çıkıyor. 

Bizim dava insanlarımız var. Hayatta olanları hayırla, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyoruz. Bu dava insanları hayatları ile örnek olmuş kişilerdir. Gençlere tavsiyem bu önemli insanların hayatlarını öğrenmeleridir. Onların mücadelesi sadece bir toprak mücadelesi değil, var oluş mücadelesiydi. Programı organize edenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Panel Vali Yıldırım’ın konuşmacılara teşekkür belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekim ile son buldu. 

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER