Vali Aziz Yıldırım ve Eşi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Özel Bireylerle Bir Araya Geldi

Vali Aziz Yıldırım ve Eşi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Özel Bireylerle Bir Araya Geldi

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel gereksinimli bireylerin istihdam edildiği ve geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen ‘En Mutlu Köy Yaşam Merkezi’ni’ ziyaret ederek özel gereksinimli bireylerle  kahvaltı yaptı.


Vali Yıldırım konuşmasında, “ Sizler bizler için çok kıymetlisiniz. Ortahisar Belediye Başkanımızın da söylediği gibi daha önceden memleketimizde sakatlar derneği bulunuyordu ardından bu derneklerin adı engelliler derneği olarak değiştirildi. Bugün ise bu kişilerin çok özel bireyler olduğunun hep birlikte farkına vardık. Bu konudaki farkındalığımızın en büyük kahramanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. 


Bilindiği gibi önceden aileler çocuklarını toplumdan saklarken şimdi rahatlıkla göğüslerini gere gere toplumun içerisine karışabiliyorlar.  Bu noktada biz kamu idarecileri ve kamu görevlileri olarak hem ailelerimize hem de özel gereksinimli bireylere hayatlarını kolaylaştırmak ve yardımcı olabilmek en önemli görevlerimizden bir tanesidir” dedi.


Bu özel çocukların Rabbimizin bize emaneti olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, “Onların ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu özel günde bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 
Programın sonunda Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım özel gereksinimli çocuklarımız ve aileleri ile sohbet ederek yakından ilgilendi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER