Vali Aziz Yıldırım’ın 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Vali Aziz Yıldırım’ın 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

İstiklal Marşımızın şairi, İstiklal Harbimizin büyük mücadele adamı, ilim, irfan geleneğimizin en mühim halkalarından biri olan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u 27 Aralık 1936’da ebediyete uğurladık. Onu vefatının 87. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.
 
Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaaz ve konferanslarıyla, karamsarlığa düşen milletimize mücadele ruhunu aşılayarak İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında büyük katkılarda bulunan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir. O, içinde yaşadığı dönemin ruhunu gelecek nesillere taşıyan büyük bir dava adamı ve kelam ustasıdır.
 
Akif, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına samimiyetle bağlılığı; milletine ve dostlarına karşı şefkatli, merhametli ve mütevazı olması; vatanını, ideallerini ve inancını tehdit edenlere karşı dik duruşu ile her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.
 
Bugün bizlere düşen görev; millî birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’u vefat yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER