Valimiz Aziz Yıldırım’ın Ahilik Haftası Mesajı

Valimiz Aziz Yıldırım’ın Ahilik Haftası Mesajı


​“Elini açık tut, kapını açık tut, sofranı açık tut.” düsturu ile kurulan ve işleyen Ahilik teşkilatı; başlangıç itibariyle yardımlaşma dayanışma ruhunu taşıyan, Anadolu birliğini ve toplumsal düzeni kuran yapısı ile çok fonksiyonlu bir kurumdur. “Kardeşlik” anlamına gelen “Ahi” sözcüğünü, isim olarak kabul eden bu anlayışın vizyonu da birlik ve beraberlik anlayışına dayanır. Bu yönüyle Ahilik teşkilatı, Anadolu’nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynamıştır.
 
​Ahilik teşkilatı, ahlâkın ticaret hayatında vazgeçilmez olduğunu mensuplarına her daim telkin etmiştir. Bugün de aziz milletimiz, aynı anlayış ve felsefeyi sürdürmektedir. Her yeni Ahilik Haftası’nda esnafımızın sorunlarının azaldığı, toplum içerisindeki saygın konumlarının daha da yükseldiği, ekonomik durumlarının daha da iyi olduğu, tüm şartlarının da belli bir düzeyin üzerine çıktığını görme temennisi içindeyiz.
 
​18-22 Eylül tarihleri arasında kutladığımız Ahilik Haftası münasebetiyle,
​“Hâk ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” diyen 13. Yüzyıl Türk-İslâm tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd ederken başta tüm esnaf ve sanatkâr hemşehrilerimizin olmak üzere bütün Trabzonlu hemşehrilerimin Ahilik Haftası'nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER