TTSO Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı.

EREN: İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNİN BİRLİKTELİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Kasım ayı meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Eren, geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı ağırladıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“İş dünyamızın öncelikli sorunlarını kendilerine iletme fırsatı bulduk. Teknoloji yatırımları bazında ulusal düzeyde yaşanan gelişmelerden Trabzon olarak yerelde de pay alma arzumuzu kendilerine ilettik. Devlet desteği ve yüksek teknoloji yatırımına ihtiyaç duyan başta Yatırım Adası Endüstri Bölgesi olmak üzere çeşitli sanayi bölgesi kurulum taleplerimizi Sayın Bakanımızla paylaştık. Şehir gündemimizi uzunca süredir meşgul eden Güney Çevre Yolu talebimizi bir kez daha seslendirdik. İstediğimiz şehrin büyümesini sağlayan güzergahtır. Güney Çevre Yolunun dikey yollarla sahile bağlantısının sağlanması da çok önemlidir. Güney Çevre Yolu dikey yollarla sahile bağlandığı zaman yukarıdaki yerler de değerlenecek şehir biraz daha rahatlama imkanını yakalayacak, yeni iş ve sanayi alanları doğacaktır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Of Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından oluşturulan Trabzon Reel Sektör Platformu ay içerisinde yaptığı basın toplantısında 2024 Yatırım Programı öncesinde Trabzon iş dünyasının beklentilerini dile getirmiştir. İş dünyası temsilcilerimiz Sayın bakanımızın toplantısında da birlik içerisinde sorunları dile getirmiştir.

Trabzon sorunlarının dile getirilmesi ve önem sırasına dizilerek kamuoyu oluşturulması adına bu birlikteliği çok önemsediğimizi belirtmek istiyor, katkı veren tüm kuruluşlarımıza teşekkürü şahsım ve Trabzon iş dünyası adına bir borç biliyorum. Diliyoruz ki son ayına girmek üzere olduğumuz 2023 yılından 2024 yılına geçiş ile şehrimiz Trabzon talep etmekle kalmayıp talep ettiğini koparan bir çizgiye gelecektir.”

ÇELEBİ: SAĞLIK TURİZMİYLE ŞEHRİMİZE KATMA DEĞER YARATMA ÇALIŞIYORUZ

TTSO’nun Kasım ayı faaliyetleri konusunda hazırlanan filmin gösterilmesinin ardından konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yr. Mehmet Çelebi, yürütülen Trabzon Sağlık Turizmi projesiyle ilgili bilgi verdi. Çelebi, Yönetime geldiğimiz yaklaşık bir yıllık dönem içerisinde odamızın birçok projesi olmuştur. 19'uncu meslek komitesi olarak sağlık turizmiyle ilgili yürütmüş olduğumuz bir projemiz var. Projenin başlangıcında, henüz kuluçka döneminde şehrimizde sağlık turizmi potansiyelini ve algısını ortaya çıkarmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik, iki adet vizyon toplantısı yaptık” dedi. Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takdir edersiniz ki sağlık turizmi ve turizmle ilgili ana konuların en başında ulaşım geliyor. Bu anlamda direkt uçuşlar şehrimiz için çok büyük önem taşıyor. Özellikle yaz döneminde yaşadığımız sıkıntılardan dolayı direkt uçuşlarla ilgili THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret ettik. Bölgemize direkt uçuşu olmayan ve sağlık turizmiyle ilgili ciddi potansiyel barındıran Tiflis, Bakü, Tebriz, Tahran gibi şehirlerden direkt uçuşların yapılmasıyla ilgili taleplerimizi ilettik. Bakü’ye THY sponsorluğunda yaptığımız ziyarette acenteler ve diğer kuruluşlarla sağlık turizmi konusunda iş birliği görüşmeleri yaptık. Devamında Azerbaycan’daki acenteleri şehrimize davet ettik ve buradaki ilgili kuruluşlarla görüşmelerini sağladık. Bu görüşmeler meyvelerini şimdiden yavaş yavaş vermeye başlamıştır. Ayrıca hedef pazarlarımız arasında bulunan Gürcistan'a bir heyet programı düzenledik. Batum şehrinden oldukça fazla miktarda hasta gelmesine rağmen Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten aynı şekilde hasta kabulünü yapamıyoruz. Bunun sebebi de ulaşımda yaşadığımız büyük zorluklardır. Direkt uçuşları Tiflis üzerinden Trabzon'a sağlayamadığımız için böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Tiflis'te yine acentelerle, hastanelerle bir araya geldik, ikili görüşmeler yaptık. Direkt uçuşlarla ilgili girişimlerde bulunduk. Projemiz 3 yıl boyunca sürecek. Önümüzdeki süreçte projemiz kapsamında yine yararlanıcı firmalarla eğitimler ve hedef pazarlarla karşılıklı görüşmelerimiz olacaktır. 2024 yılı temmuz ayında ise bizim için en büyük pazarlardan biri olan Rusya'ya firmalarımızla bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu çalışma ile kurumlarımızın iş ağlarını genişleteceğiz ve potansiyel sağlık turizmi hastalarının şehrimize gelmesini sağlayacağız. Turizm şehrimizde 3 ay devam ediyor. Sağlık turizmini 12 aya yayarak şehrimizde katma değer oluşturmaya çalışıyoruz ve bu konuda da ekip çalışması olarak ciddi mesafeler kat ettik. Tüm bu çalışmaların, şehrimizdeki sağlık turizmi imkanlarının tanıtımını yapmak için birçok ülkede projelerimizi, tesislerimizi ve kurumlarımıza yönelik tanıtım faaliyetleri yürüteceğiz.”

“SAĞLIK TURİZMİYLE İLGİLİ ODAMIZ YOL GÖSTERİCİDİR”

Mehmet Çelebi, sağlık turizmiyle ilgili dönem dönem birtakım serzenişler olduğunu da vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Herkes sağlık turizmi yapmak istiyor. Bizim bakanlıkla ilgili yürüttüğümüz projede bakanlığın bizden talebi, yetki belgesi olan sağlık kuruluşları ve acentelerle yol yürümemiz şeklindedir. Bu kadar istekli olan firma var. Ancak sağlık turizmi projesi kapsamında 14 tane yetki belgeli kuruluş var. Bunların dört tanesi acente, geri kalanı hastane. Oda olarak acentelerimizden özellikle istirham ediyoruz. Odamız bu yönde yol göstericidir, yol açıcıdır ve eğitim vericidir. Sağlık turizm belgesi nasıl alınabilir? Onunla ilgili eğitimler nasıl yapılabilir? O noktada hangi ihtiyaçlar var? Bu konularda odamızdaki yetkili arkadaşlardan her konuda bilgi alabilirler.”

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER