Akçaabat'ta Doğa ve Tarih İç içe

Kültürü, sanatı, doğası ve tarihiyle kadim bir kent olan Akçaabat, ulusal ve uluslararası alanda adından sıkça söz ettiriyor.Yeşille mavinin sımsıkı kucaklaştığı kadim kent, özellikle turizmde son yıllarda sıkça tercih edilen şehirlerden biri haline geldi.Turizmde adını tüm ülkeye ve dünyaya duyurma çalışmalarında başarılı olan Akçaabat’ta turistler tarafından doğal güzellikler ve tarihi mekanlar, ziyaret edilen güzergahlar arasında yer alıyor.

Akçaabat'ta Doğa ve Tarih İç içe

AKÇAKALE KALESİ TURİZMİN MERKEZİ OLACAK

İlçe merkezine 8 kilometre mesafede yer alan Akçakale Kalesi, Akçaabat Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde yapılan arkeolojik çalışmalar neticesinde, dünya turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.Akçakale Kalesi’nin orijinalliği, denize yakınlığı ve güzel manzarasıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor. Günümüze ulaşan kısımlarının orijinalliğini koruduğu bilinen kalede, Akçaabat Belediyesi’nin girişimleriyle yapılan kazı çalışmalarında birçok medeniyete ait objeler, mezarlar ve çeşitli tarihi eserler bulundu. Yaklaşık 750 yıllık tarihiyle geçmişe ışık tutan Akçakale Kalesi, tarihi ve doğal güzelliğiyle turistlerin beğenisini cezbediyor.Kalenin orijinalliğinin korunması ve geleceğe aktarılması için çalışan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, medeniyetler beşiği Akçaabat’ın turizmden hak ettiği payı alması için gerekli tüm çalışmaları yapmaya özen gösterdiğini belirtiyor.

AKÇAABAT’IN GÖZDESİ ORTAMAHALLE

Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Osmanlı dönemine ait evleri, çeşmeleriyle sokaklarıyla mahalle kültürünü bir bütün halinde sergilemesiyle, her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbeden Ortamahalle, tarihi karakterini günümüze kadar aktarabilmiş nadir yerleşim yerleri arasında yer alıyor.Akçaabat Belediyesi, Akçaabat’ın gözdesi olan Ortamahalle’yi turizme kazandırmak ve mahalleye canlılık getirmek için yaptığı çalışmalar kapsamında mahallede bulunan konakları aslına uygun olarak restore ederek turizme kazandırdı. Ayrıca yine mahallede bulunan tarihi yapı aslına uygun olarak restore edilip Ortamahalle Müzesi olarak hem Akçaabat’a hem de şehrin turizmine kazandırıldı. Müzenin içerisinde tarihi eserlerin yanı sıra şehrin kültürünü, sanatını ve yaşam tarzını yansıtan objeler de yer alıyor.

HIDIRNEBİ YAYLASI, DÖRT MEVSİM UĞRAK YERİ

Akçaabat’ın yaylalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası, bölgede en tanınmış ve meşhur yaylalarından biri olma özelliğine sahip. Karadeniz’in eşsiz doğal güzelliklerinden bir kesit sunan Hıdırnebi Yaylası, özellikle Körfez Ülkelerden gelen turistlerin ilk ziyaret noktası oldu.Akçaabat Belediyesi ve paydaş kuruluşlarla birlikte Hıdırnebi Yaylası’nda tapılan projeler doğrultusunda artık Hıdırnebi Yaylası, dört mevsim boyunca yerli ve yabancı turistlerim uğrak noktası olacak.Hıdırnebi Yaylası için hazırlanan projeler doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel ihalesi yapıldı. Ayrıca yine bahse konu yerde DSİ tarafından proje doğrultusunda yapılacak olan göletin de inşaatı için ihale ve ardından yer teslimi yapıldı.

AKÇAABAT, HER YÖNÜYLE MUHTEŞEM BİR HARMONİ SUNUYOR

Yaylaları, doğası, tarihi, kültürü, sanatı ve sporu ile hem ilçede yavşanlara hem de turistlere muhteşem bir harmoni sunan Akçaabat’ta turizmin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Medeniyetler beşiği, kültürlerin kaynaşma noktası, lezzet durağı, yeşille mavinin kucaklaştığı Akçaabat’ımız için gayretle, aşkla ve azimle çalışamaya devam ediyoruz. Şehrimizin geleceğinin turizmde olduğunun bilincinde olarak bu minvalde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki tüm dünya Akçaabat’ımızı gezsin, görsün ve bilsin. Akçaabat’ımızın her karışı bir cevher. Bizler de Akçaabat belediyesi olarak bu cevheri en güzel şekilde işleyip ışıldamasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Akçaabat’ımızın her noktası ayrı güzel. Şehrimizi turizmde parlatmak adına önceliği Akçaabat’a gelen turistlerin en sık ziyaret ettikleri alanlara verdik. Bu kapsamda elde ettiğimiz veriler ışığında şehir merkezinden başlayarak yaylalara doğru ilerleyen bir turizm destinasyonu elde ettik. Şehrimizin batı yakasında Akçakale Kalesi, şehir merkezinde tarihi Ortamahalle ve en tepe noktalarda da Hıdırnebi Yaylası önemli güzergahlar arasında yer alıyor. Bu noktalarda yapılması gereken tüm işleri, paydaş kuruluşlar ve bakanlıklar desteğiyle yaptık; yapmaya da devam edeceğiz. Bahsettiğimiz bu güzergahın dışında şehir içerisinde de turizme büyük oranda katkı sağlayacak irili ufaklı bir çok çalışmalar gerçekleştirdik. Şehrimizin incisi sahilimizi modernize ettik; eski tekel binasının beş yıldızlı otel olmasına öncülük ettik; şehir içerisindeki İstiklal Caddemizi araç trafiğinden arındırıp yayalaştırdık; Atatürk Bulvarımızı yeniden düzenleyerek hem estetik bir görüntü elde ettik hem de trafik akışının rahatlamasına yardımcı olduk. Ayrıca tamamlanma aşamasında olan Söğütlü Kültür Merkezimiz, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz ve hayat bulacak diğer projelerimiz de Akçaabat’a çok yönlü turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Bizim gecemiz, gündüzümüz Akçaabat’a hizmet etmekle dolu; şehrimizin yararına olan her şeyin peşinden koşmakla ve yapmakla mükellefiz. Halkımızın bizlere layık gördüğü hizmet görevimizi layıkıyla yerine getirerek hem şehrimize hem de halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Rabbim ’in izniyle görevimizi en güzel şekilde ifa etmeye gayret ediyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız tüm işlerde bizlere destek olan, emek harcayan herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER