Başkan Kaya: “Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tahsis engeliyle karşı karşıyayız”

Başkan Kaya: “Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tahsis engeliyle karşı karşıyayız”

Başkan Kaya: “Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tahsis engeliyle karşı karşıyayız” 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, iki buçuk aydır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Çağlayan Kentsel Dönüşü ile ilgili ‘tahsis cevabı’ beklediklerini söyledi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ı, havalimanında karşıladı. Başkan Kaya, Önal’ı makamında ağırladı, ardından birlikte Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem’i ziyaret etti. 
Başkan Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem’e çiçek ve Trabzonspor logosunun yer aldığı bir hediye takdim ederek görevinde başarılar diledi. 
Beşikdüzü ilçesinin Trabzon için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Kaya, ziyarette sosyal belediyecilik vurgusu yaptı. Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmaların örnek teşkil ettiğini ve bunun sonucunda kazananın Trabzon halkı olduğunu belirten Başkan Kaya, kamuoyunda geniş yer bulan ‘Çağlayan Kentsel Dönüşümü’ konusuna değindi. 
“HEM YAPIYORUZ HEM DE YAPTIRIYORUZ” 
Seçim döneminde vaat ettikleri ve bir kısmını hayata geçirdikleri sosyal belediyecilik projelerinden bahseden Başkan Kaya, “Trabzon’da halk etmek, halk et, kent lokantası, emeklilere Çanakkale ve Anıtkabir gezileri ve benzeri birçok proje vaatlerimiz var, bakıyorum bazı arkadaşlar bunlardan yola çıkarak aynı şeyleri yapma gayreti içine girmişler. Bunlar birbirini tetikliyor ve bundan vatandaş faydalanıyor. Bütün bunlar bizim sahada oluşumuzdan kaynaklanıyor. Bugüne kadar bunları düşünmeyen, halkla arasına duvar örmüş olanları, o alana çekmeye başladı. Ama vatandaş bunları çok iyi takip ediyor, görüyor. Biz hem yapıyoruz hem de yaptırıyoruz” dedi. 
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 2 BUÇUK AYDIR BAKANLIKTAN ‘TAHSİS CEVABI’ BEKLİYORUZ” 
Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili tartışmalara değinen Başkan Kaya, söz konusu alanda Milli Emlak’a ait bir alanın Ortahisar Belediyesi’ne tahsisinin bir türlü yapılmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Dün Selahattin Bey bir açıklama yaptı. ‘Önünüzde Çağlayan Kentsel Dönüşümü Projesi var, elinizi tutan mı var? Kentsel dönüşüm projesine başlayın’ diyor. Ben dinlerken utandım! İki buçuk aydır yazdığımız bir yazı var. Orada bir rezerv alanı var. “Oranın tahsisini yapın” diyoruz. Bizden önce de Ortahisar Belediyesi’ne şubat ayında Milli Emlak’tan verilen cevapta, tahsisin uygun olduğu belirtilmiş. Kararın altında Bakanın imzası var. Burası zaten kentsel dönüşüm rezerv alanı. Ama araya seçimler girince tahsis konusu yarım kalmış. Biz de şimdi o yazıya istinaden gittik, arkadaşlarımız aracılığıyla gerekli görüşmeleri yaptık. Bize ‘Bakanlıktan görüş almamız gerekiyor’ dendi. Zaten seçim öncesi Bakanlıktan görüş alıp ‘uygundur’ diye yazı yazmışsınız. Daha ne görüşü alıyorsunuz? Bakan Bey'in imzası var altında. Niye verilmiyor? Çünkü Belediye Başkanı değişti. İki buçuk aydır cevap vermiyorlar. Şimdi Selahattin Bey de utanmadan çıkıp diyor ki,  ‘Elinizi tutan mı var? Kentsel dönüşüm projesi niye başlamıyor?’ Bilmeden konuşuyor, bunlarla uğraşıyoruz.” 
Başkan Kaya ve Başkan Önal, Beşikdüzü Belediyesi ziyaretinin ardından, Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem ile birlikte teleferik ile Beşikdağı’na çıktı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER