Başkan Kaya, ‘Üreten Kadınlar El Emeği Ürünler Sergisi’nin açılışına katıldı

Başkan Kaya, ‘Üreten Kadınlar El Emeği Ürünler Sergisi’nin açılışına katıldı

Başkan Kaya, ‘Üreten Kadınlar El Emeği Ürünler Sergisi’nin açılışına katıldı
Başkan Kaya: “Her zaman üretimi destekleyecek, üretenlerin yanında olacağız”  
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, üreten kadınların her zaman yanında olduklarını belirterek, “Ortahisar Belediyesi olarak üreten kadınlarımızın nerede ihtiyaçları olursa yanlarında olacağız” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Kent Konseyi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert öncülüğündeki proje kapsamında gerçekleştirilen ‘Cumhuriyet Mahallesi Üreten Kadınlar El Emeği Ürünler Sergisi’nin açılış programına katıldı. Ortahisar Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamındaki serginin açılışı, Trabzon Sanatevi’nin bahçesinde gerçekleştirildi. Açılışa Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dr. Önder Taşan, Ortahisar İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Muhittin Eyüboğlu, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, muhtarlar, üreten kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAŞKAN KAYA: “HER ZAMAN ÜRETİMİ DESTEKLEYECEK, ÜRETENLERİN YANINDA OLACAĞIZ”
Serginin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, üreten herkesin yanında olacaklarını belirterek Akoluk’ta açtıkları köy ürünleri pazarının ardından 3 pazar daha açacaklarını müjdeledi. 
Kadın emeğinin çok değerli olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “Ben kadın emeğine, üreten insana çok değer veren bir insanım. Tam da bu düşündüğümüze uygun bir şekilde Cumhuriyet mahallesi muhtarlığımız inisiyatif almışlar. Burada çok güzel bir iş organize etmişler. Tabii bu organizasyonda Sanatevimizin katkısı da yadsınamaz. Sanatevimizin bahçesini bu etkinliğe açtıkları için Adnan Taç beye de çok teşekkür ediyorum. Ortahisar Belediyesi olarak üreten kadınlarımızın nerede ihtiyaçları olursa yanlarında oluruz. Trabzon Akvaryum’da, Boztepe Seyir Terası'nda, Sağlıkçılar Parkı'nda yani Ortahisar Belediyesi'ne ait olan tüm iştiraklerimizde ürünlerinizi satmanıza, pazarlamanıza destek olma gayreti içinde olacağız” dedi.

“AKYAZI VE YALINCAK’TA YENİ KÖY PAZARLARI AÇACAĞIZ” 
“Bizler üreten kadınların yanında olmayı görev sayan bir anlayışla yol yürüyoruz” diyen Başkan Kaya, “Bu anlamda Akoluk’ta bir pazar açtık. Orada özellikle köylerde ürettikleri ürünlerini satan birçok kadın kardeşimizin dualarını alıyoruz. Şimdi Akyazı ve Yalıncak’ta da bu pazarlardan açacağız. Kadınların köylerde ürettikleri ürünleri, bağında, bahçesinde ürettikleri ürünleri satabilecekleri, oradan ev ekonomisine katkı yapabilecekleri, gelir elde edebilecekleri yerler yapıyoruz” diye konuştu.
 
“ÜRETEN TOPLUMLAR GÜÇLENİR, TÜKETEN TOPLUMLAR İSE TÜKENEREK YOK OLURLAR”
Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin ‘üretmek’ olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya, sadece tüketime odaklanan toplumların yok olacağına dikkati çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz üretmek zorunda olan bir toplumuz. Üreterek güçleneceğiz. Üreten toplumlar güçlenir, tüketen toplumlar tükenerek yok olurlar. Biz üretmek zorundayız, üretene destek olmak zorundayız. Bunu muhtardan kaymakama, belediye başkanından Sayın Cumhurbaşkanına kadar bütün yöneticilerin böyle biliyor ve destek oluyor olması lazım. Ekonomik olarak bütün ülkeler sıkıntıda ama biz çok daha ağır bir sıkıntı içindeyiz. Bu sıkıntıyı da ancak üreterek aşacağız. Dayanışmayla aşacağız. Yardımlaşmayla aşacağız. Birbirimize destek olarak aşacağız. Biz Ortahisar Belediyesi olarak bu anlayışla her an yanınızdayız. Bu güzel etkinlikte bizleri buluşturan bütün dostlara, katkısı olan, emeği olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” 
Konuşmasının ardından sergiyi gezen Başkan Kaya, el emeği ürünlerden satın aldı ve anı defterine yazı yazdı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.