BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLEDİĞİ GENÇLER TRABZON’U GURURLANDIRDI

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLEDİĞİ GENÇLER TRABZON’U GURURLANDIRDI

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLEDİĞİ GENÇLER TRABZON’U GURURLANDIRDI

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST’te Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in destek verdiği KTÜ Trabzon Creatiny Su Üstü Ekibi ve KTÜ Trabzon Creatiny Hyperloop Ekibi, kendi alanlarında Türkiye birincisi olurken, KTÜ Trabzon Enerji Teknolojileri Topluluğu ise Türkiye ikinciliğiyle Trabzon'a büyük gurur yaşattı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, 'sadece geleceğin değil bugünün de mimarları' olarak nitelendirdiği ve desteklediği bilim meraklısı gençler, başarıdan başarıya koşuyor. Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Creatiny Su Üstü Ekibi ve KTÜ Trabzon Creatiny Hyperloop Ekibi, kendi alanlarında Türkiye birincisi olurken, KTÜ Trabzon Enerji Teknolojileri Topluluğu da Teknofest Efficiency Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim Adana’daki TEKNOFEST’e katılarak gençleri tebrik ederken, başarılarıyla gurur duyduklarını ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç’in bilime verdiği öneme binaen her zaman destekçileri olacaklarını söyledi. Gençlerin özellikle savunma sanayii alanında teknoloji geliştirmeye yönelik çalışmalarını yıllardır takip eden ve destekleyen Başkan Ahmet Metin Genç’in ‘Dünya barışına da güçlü olan karar verir’ mottosu ile ülkemizin uluslararası alandaki barış temsilciliğine ve Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne yerelde güç katmak için gösterdiği gayret, herkes tarafından takdir ediliyor.

GENÇLERE FIRSAT VERİLMELİ
Başkan Genç’in, Ortahisar Belediye Başkanlığı döneminde de destek verdiği Su Üstü, Su Altı ve Hyperloop takımları, geçmişten günümüze yakaladığı başarılarla Trabzon’u gururla temsil etmeye devam ediyor. Türkiye Şampiyonu olan Otonom Su Üstü Aracı savunma sanayisine entegre edilerek; hedefe kilitlenme, hedefi takip ve imhanın yanı sıra, malzeme taşıma desteği de verebiliyor. Temel üretim amacı temiz enerji ile çalışan, denizleri ve doğayı koruyan gemilere ulaşmak olan araç, aynı zamanda denizlerde zorlu görevleri insanlara zarar gelmeden de icra edebiliyor. 2022 Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından düzenlenen ROBOİK 2021 İnsansız Su Üstü Araçları Prototip Yarışması’nda Türkiye şampiyonu, 2023'te Amerikan donanması tarafından düzenlenen Roboboat yarışmasında Dünya ikincisi seçilen Su Üstü Takımı, bu yıl da 2024 Teknofest İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nda Türkiye şampiyonu olarak,  gençlere tanınan fırsatların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

HİÇBİR MİLLETTEN GERİ DEĞİLİZ
Maliyet ve zaman tasarruflu hızlı bir ulaşım modeli olan Hyperloop teknolojisi alanında çalışmalar yapan ve Başkan Genç’in destekleri ile çalışmalarını geliştiren KTÜ Trabzon Creatiny Hyperloop Ekibi, Teknofest 2024’ün Türkiye 1’incisi olarak ülke genelindeki ilk TEKNOFEST şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Öte yandan yine çevreye saygılı, yenilenebilir enerji ile çalışan Elektrikli Araç üreten, geçmişte sayısız başarıya imza atan KTÜ Trabzon Enerji Teknolojileri Topluluğu, Teknofest 2024 Efficiency Yarışması Türkiye 2’ncisi olarak Trabzon’a büyük gurur yaşattı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak teknoloji çalışmalarına destek vermeye ve gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini yineleyen Başkan Ahmet Metin Genç, “Ülkemiz hiçbir alanda hiçbir milletten geri değildir. Bizler gençlerimizin azmiyle bunu defalarca kanıtladık ve kanıtlamaya devam edeceğiz. Gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.