Hisarcıklıoğlu: Samsun-Sarp Demiryolu Projesini önemsiyoruz

Hisarcıklıoğlu: Samsun-Sarp Demiryolu Projesini önemsiyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Samsun- Sarp Demiryolunun yapılmasını önemsediklerini belirterek, “Üzerimize ne vazife düşüyorsa yapmaya hazırız. Zaten oda ve borsa başkanları Samsun'dan Hopa'ya kadar birlikte çalışıyorlar” dedi.
EREN VE ÇELEBİ DE EŞLİK ETTİ
TOBB Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile  eski TBMM Başkanı ve TOBBUYUM Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek, Ordu’daki oda ve borsaları ziyaret etti, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi açılış törenlerine katıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile TTSO Başkanı Erkut Çelebi de Ordu temaslarında Hisarcıklıoğlu ve Çiçek’e eşlik etti.
“SAMSUN-SARP DEMİRYOLUNU ÖNEMSİYORUZ”
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu temaslarında ulaşımın önemine değinerek, “Ticaret yolları ağında olmak önemli. Samsun-Sarp Demiryolu Projesini bu anlamda önemsiyoruz. Üzerimize ne vazife düşüyorsa yapmaya hazırız. Zaten oda ve borsa başkanları Samsun'dan Hopa'ya kadar birlikte çalışıyorlar" dedi.
“ARABULUCULUK SAYESİNDE 4 YIL SÜREN DAVALAR 3 AYDA SONUCA BAĞLANIYOR”
Hisarcıklıoğlu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında katıldığı Ekonominin Yıldızları Ödül Töreni ve Ünye TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye'de bir dava birinci derece mahkemede ortalama 2 yıl sürüyor. Sonrasında bir üst mahkemeye gidiyor ve yani hakkının teslimi için en az 4 seneye ihtiyaç var. İşte bu noktada alternatif çözümler devreye girmek zorunda. Tahkim ve arabuluculuk burada devreye giriyor. Davalı ve davacı bir araya geliyor, sonunda anlaşıyorlar ve sonunda haklarını helal ederek ayrılıyorlar. Bundan güzel bir ahlak olabilir mi? Şimdi çok sayıda meselemiz burada çözülüyor. 11 bine yakın dosya mahkemeye gitmeden ve 4 yıl beklemeden çözüme kavuştu. Burada önceliklere baktığımız zaman işçi ve işveren davaları ki en büyük şikâyetimiz buranın geç işlemesi ve burada mahkemenin verdiği haksız kararlardı. Şimdi ise helalleşerek ayrılır hale geldik. 2 taraf da birbirine hakkını helal ediyor. Bu kapsamda zemin genişledi, bir sürü ticari davalar dahil olmak üzere artık arabuluculuğa gelir hale geldi. Bunun bir üstü de tahkim, eğer burada anlaşılamazsa otomatikman ‘TOBB'a tahkim ile müracaat edelim' derler ise 3 ayda da mahkeme kararı bitmiş oluyor ve mahkeme hem 4 sene sürmüyor, hem de masraf da yarı yarıya bitiyor” dedi.
“İŞ DÜNYASININ BEKLENTİSİ TEK HANELİ ENFLASYON”
Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret Borsasını ziyaretinde yaptığı konuşmada ise, ekonomide sıkıntıların bulunduğunu ancak hedefin tek haneli enflasyona inmek olduğunu vurgulayarak, “Tek haneli enflasyona indikten sonra gerek emekliler, gerek çalışan kardeşlerimiz gerek iş dünyası artık önünü görebilir hale gelecek. Yüksek enflasyonda hiçbir şeyin hesabını yapabilmek mümkün değil. En büyük hastalık bu yüksek enflasyon. Hükümetin son dönemde attığı adımları destekliyoruz. Bir an önce, daha önce olduğu gibi 2006, 2007 ve 2008'de olduğu gibi tek haneli enflasyon istiyoruz. Çünkü, iş dünyasının finans ve maliyet sorunlarının çözüm yolu tek haneli enflasyondur" şeklinde konuştu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER