İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polis Akademisi 30. Dönem POMEM Mezuniyet Törenine katıldı.

Törene İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcıları Bülent Turan ve Mehmet Sağlam, Vali Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu, İçişleri Bakanlığı bürokratları, Polis Akademisi yöneticileri ve akademisyenleri ile öğrenci aileleri katıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polis Akademisi 30. Dönem POMEM Mezuniyet Törenine katıldı.

“Bu Yiğitlerin Her Biri Devletimizin Güvencesi”

Törende konuşmasına öğrencileri tebrik ederek başlayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “23 Polis Meslek Eğitim Merkezimizde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 bin 389 öğrencimizin mezuniyet sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimiz; aziz milletimize huzur ve güven veren, bu şanlı üniformayı kuşanıp görevlerine başlayacaklar. Mezuniyet sevincini yaşayan yiğitlerim, her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Mezuniyetleriniz; vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirsin. Yolunuz bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Şu an karşınızda, 179 yıllık köklü tarihiyle, şanlı mazisiyle, milletimizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmak için hazırlanan, Türk Polis Teşkilatımızın kahramanlarını görüyorsunuz” diyerek polislerin vatanın, milletin ve devletin güvencesi olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Her biriniz, toplumsal yaşamın dirlik, düzen ve güven içinde işlemesi için çalışacaksınız. Daima milletimizin emrinde, o’nun hizmetinde olacaksınız. Bu kutsal görevinizi ifa ederken, rehberiniz hukuk, referansınız insan hakları olacaktır. Ve her zaman vicdanınıza kulak vereceksiniz. ‘Her şey eksilebilirdi insanda, ama vicdan asla.’ Vicdan sahipleri kısık seslidir. Sizler; kısık seslerin sesi olacaksınız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ idealiyle, Türkiye Yüzyılını inşa ederken, genç mezunlarımızdan çok şey bekliyoruz. Aldığınız eğitimler, edindiğiniz bilgi ve birikimlerle, İnşallah Emniyet teşkilatımıza çok değerli katkılarda bulunacaksınız.”


“Türk Polis Teşkilatı, Şehitler Ocağıdır, Kahramanlar Yurdudur”
Mehmet Akif Ersoy’un ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden de alıntılar yapan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “İstiklal Şairimiz Mehmet Akif diyor ya: ‘Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim’ diye. İşte sizler yaralara merhem olup, bağrından çıktığınız milletin derdiyle hem hal olursanız, onların derdini kendi derdiniz bilip, canla ve başla çalışırsanız, bu millet sizi bağrına basar, başına da taç eder. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Gayemiz milletimize hizmettir. Devletimize sadakat, vatanımıza duyduğumuz sevgi; aziz milletimize yaptığımız hizmetle ölçülecektir. Üstlendiğiniz görevlerin mazlumun, mağdurun sesine ses, suçlunun, zalimin ensesinde nefes olduğunu unutmayın. Kamu düzenine kastedenler, bu milletin huzurunu bozmak isteyenler bilecekler ki onların yaptıklarını yanlarına koymayacak olan kahraman Türk polisi, her daim görevinin başındadır. Biz İçişleri ailesi olarak; imkânlar ve teknolojilerle kabiliyetimizi artırmaya, aramıza katılan kahramanlarımızla da büyümeye devam edeceğiz” dedi.Türk Polis Teşkilatını koskoca bir çınar ağacına benzeten İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Şehitler ocağı, kahramanlar yurdudur. Bugün gururla izlediğiniz bu yiğitler; Milli Mücadele’de 22 gün 22 gece süren Maraş savunmasının kahramanlarından, Başkomiser Arslan Bey’in torunlarıdır. İzmir’de teröristlere karşı verdiği mücadeleyle destanlaşan, milleti için gözünü bile kırpmadan şehadete yürüyen Fethi Sekin’in kardeşleridir. Evet, bin yıldır vatan kıldığımız Anadolu’da ‘dahili ve harici’ bedhahların emelleri hiçbir zaman son bulmadı. Çok geriye gitmemize gerek yok. 9 yıl önce hendek kazarak huzurumuza, güvenliğimize ve kardeşliğimize kasteden Bölücü Terör Örgütü de 15 Temmuz gecesi alçak bir teşebbüsle milletimizin üzerine tanklarla yürüyen, bombalar atan FETÖ ihanet şebekesi de amaçlarına ulaşamadı” şeklinde konuştu.

“Biz Durmayacağız, Duraksamayacağız”


“85 milyonun yüreği bir vurdukça, milletimiz bir, devletimiz daim olmaya devam edecek” sözlerini dile getiren İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “İşte bunun en büyük güvencesi bu yiğitlerdir. Bunun en büyük güvencesi böylesi yiğitleri yetiştiren sizlersiniz. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurmayı sürdüreceğiz. Doğu ve Güneydoğu Bölgemizin esenlik içinde olması için, Canla başla çalışacağız. Hangi renk bültenle aranırsa aransın, suçluları takibimiz yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında da devam edecek ve takibimiz asla bitmeyecek. Hangi ine girerseniz girin, biliniz ki sizleri tek tek yakalayacağız” dedi.
Aman dileyene kılıç kaldırmayacaklarının altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Ama milletimize ve ana kuzusu yiğitlerimize kim dokunmaya kalkarsa her birinin nefeslerini kesip, adalete teslim edeceğiz. Kararlıyız, şehir eşkıyalarına göz açtırmayacağız. Zehir tacirlerini de tüm suçluları ve suç odaklarını da gün ışığına hasret bırakacağız” diye konuştu.İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, mezun olan öğrencilerin ailelerine de seslenerek, "Bu gurur en çok sizin. Bu yiğitlerimizi vatan, millet ve bayrak aşkıyla yetiştiren, nice zorluklara göğüs gererek büyütüp bu günlere getirenler sizlersiniz. Vatanına, milletine, bayrağına böylesine bağlı evlatlar yetiştirdiğiniz için Allah hepinizden razı olsun." dedi.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya eğitimcilere de emekleri dolayısıyla teşekkür ederek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, tüm kahraman polislerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Polislik mesleğine hayatını adayan ve emekli olan, emniyet teşkilatımızın kıymetli mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu kutsal göreve başlayacak yiğitlerimize görevlerinde başarılar diliyorum. Ülkemizin dört köşesinde, asayişi, güvenliği ve huzuru sağlamak amacıyla fedakarca görev yapan tüm polislerimize teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz kaim, devletimiz daim olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024, 09:38

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER