MOLOZ BÖLGESİNDE GIDA SATIŞI YAPAN İŞLETMELERE DENETİM YAPILDI

MOLOZ BÖLGESİNDE GIDA SATIŞI YAPAN İŞLETMELERE DENETİM YAPILDI

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzce Trabzon genelinde başlatılan "Ürün Bazlı"  denetimler  kapsamında İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri  tarafından 07.11.2024 Pazartesi günü Ortahisar İlçesi Pazarkapı, Çarşı ve kemeraltı (Moloz) bölgesinde faaliyet göstermekte olan gıda satış işletmelerine yönelik eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürümüz İsa Kaplan; "Bilindiği üzere gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Bu kapsamda denetim etkinliğinin daha da artırılması amacıyla 07 Ekim 2024 tarihinde  "Ürün Bazlı   Süt ve Süt Ürünleri ağırlıklı olarak" satış işletmelerinde  denetimler yapılmıştır. Bu denetimlerde hijyenik gereklilik ve etiketsiz ürün satışı yaptığı tespit edilen işletmelere yönelik  yasal işlem başlatılmıştır. Satışa sunulan peynir ürünlerinden 18 adet numune alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir." Dedi.  İl Müdürümüz İsa Kaplan ayrıca laboratuvar analiz sonuçlarına göre uygunsuz çıkan ürünler ve  işletmeler hakkında 5996 sayılı kanun gereği yasal işlemler uygulanacağını söyleyerek özelikle ürünlerde tüketiciyi altatmaya yönelik taklit ve tağşiş olup olmadığı yönünde incelemelerin yapıldığını vurguladı. 

İl Müdürümüz; gerçekleştirilen Ürün Bazlı  Denetimlerin yıl boyunca artarak devam edeceğini,  denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen  ürün ve işletmelerle ilgili olarak 5996 Sayılı Kanun kapsamında yasal işlemler uygulanacağını, halk sağlığını korumak amacıyla gıda işletmelerine yönelik denetimlerimizin büyük bir titizlik ve hassasiyetle devam edeceğini, bu nedenlerle tüketicilerimizin üzerinde etiket bilgileri olmayan tereyağı, peynir, süt vb.  ürünlerini kesinlikle satın almamalarını söyledi. 

Sn. Kaplan; “Denetimlerin amacına ulaşabilmesi için tüketicilerimizin de bilinçli olmaları çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi tüketicinin ve tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür. En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Çünkü tüketicinin her hangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikâyet hakkı da bulunmaktadır “dedi.

İl Müdürümüz İsa Kaplan; Gıda Güvenliği konusunda her türlü ihbar ve şikâyetlerin Alo 174 Gıda Hattı ve WhatsApp servisi (05011740174) aracılığıyla bizlere iletebileceğini ve muhakkak geri dönüleceğini hatırlatarak; sağlıklı, kaliteli ve erişilebilir güvenilir gıda temini için üzerimize düşeni bütün ekiplerimizle yapmaya devam edeceğini söyledi.​

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER