Ortahisar Belediyesi, personelini ilk yardım konusunda bilinçlendirdi

Ortahisar Belediyesi hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Bugüne kadar birçok konuyla ilgili belediye personeline yönelik farkındalık ve bilinçlendirme seminerleri yapan Ortahisar Belediyesi, iş kazaları ve ilk yardım konularında belediye personelinin eğitilmesine yönelik yeni bir “İlk Yardım Bilgilendirme Eğitim Semineri” düzenledi.

Ortahisar Belediyesi, personelini ilk yardım konusunda bilinçlendirdi

İLK YARDIMDA DOĞRU ADIMLARI ANLATTI
Biyolog, ilk yardım eğitmeni ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Arzu Öktem tarafından verilen seminerde ilk yardımla ilgili yapılması gereken doğru adımlar ile nelerden kaçınılması gerektiği anlatıldı. 

'KÜÇÜK BİR MÜDAHALEYLE HAYAT  KURTARABİLİRSİNİZ
Öktem ambulans çağırmanın ilk yardım sürecine dahil olmadığına vurgu yaparak, yapılacak küçük bir müdahaleyle bir insanın hayatını kurtarmanın mümkün olduğunu söyledi.
 
"YANLIŞ ADIM, ÖLÜME NEDEN OLABİLİR"
Doğru ve yeterli ilkyardım bilgisine sahip olmayan kişilerin ilkyardım müdahalesinde bulunmasının tehlikeleri üzerinde duran Öktem, yanlış ve yerinde yapılmayan müdahalelerin insanların hayatına mâl olabileceğine dikkati çekti.

"İLK ÖNCE ÇEVRE GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK GEREKİR"
İlk yardımda ilk olarak çevre güvenliğinin alınması gerektiğini ifade eden Öktem, “Kendi güvenliğinizi almazsanız başkasına yardım edemezsiniz” dedi.
İlk yardımın; korumak, bildirmek ve kurtarmak olarak üç ana aşaması olduğunun altını çizen Öktem, “Solunumu durmuş birinde 4. dakikaya kadar sorun yoktur ama 5. dakikada sorun başlar. 10. dakikada ise geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde beyin ölümü gerçekleşir.” diye konuştu.
Öktem, soluk borusuna cisim kaçan kişilerin sırtına vurulmaması gerektiğine işaret ederek, bu kişilerin öksürmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. 

HEİMLİCH MANEVRASINI ANLATTI 
İlk Yardım Eğitmeni Arzu Öktem, son yıllarda basında sıkça haber konusu olan ve birçok insanın kurtarılmasını sağlayan Heimlich manevrasıyla birlikte, bebek boğulmaları, iç ve dış kanamalar, turnike uygulaması, yaralanmalar, yanıklar, bilinç bozuklukları, kalp krizi, kalp spazmı ve müdahale yöntemleri, hayvan ısırmaları, suda boğulmalar, göz yaralanmaları konusunda bilgiler verdi.
Eğitim semineri sonunda Ortahisar Belediye Başkanvekili Sibel Şen Alemdaroğlu, ilk yardım eğitmeni Arzu Öktem’e plaket takdim etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.