Ortahisar Kent Konseyi 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı

Ortahisar Kent Konseyi 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı

Ortahisar Kent Konseyi 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı
Tek adaylı seçimde Önder Taşan güven tazeledi
Ortahisar Kent Konseyi’nin 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu Ortahisar Belediyesi’nin çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.
Genel kurula; Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle delegeler katıldı. Mevcut Başkan Dr. Önder Taşan’ın tek aday olduğu genel kurul protokol konuşmalarıyla başladı. 
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Önder Taşan, konseyin geçmiş dönemde hayata geçirdiği faaliyet ve projeleri anlattı. Yeni dönemde de Ortahisar Belediyesi’yle ortaklaşa projeler yürüteceklerine vurgu yapan Taşan, belediyeyle birlikte restoranlardan atık yemekleri toplayarak, sokak hayvanlarına yönelik mama üretim atölyesinin kurulmasını sağlayacaklarını dile getirdi. 
“ORTAHİSAR’I, DAHA GÜZEL VE YAŞANILABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”
Konuşmasında kent konseylerinin toplumun her kesiminin temsilini sağlayarak şehirde ortak aklın oluşmasına ciddi katkı sunduğuna dikkati çeken Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, “Bugün burada Ortahisar Kent Konseyi’mizin beşinci olağan genel kurulunu sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki kent konseyleri demokratik katılım, şeffaflığın ve birlikte yönetim anlayışının en güzel örneklerinden biridir. Ayrıca kent konseyleri toplumun her kesimindeki bireylerin, sivil toplum kuruluşlarının meslek odalarının ve yerel yönetimlerin bir araya geldiği ortak akılla çözümler ile ürettiği platformlardır. Bu konseyler yerel sorunları yerinde tespit edip, çözüm önerilerini geliştiren, şehirlerin kimliğini koruyarak modernleşmesine katkı sağlayan çok önemli yapı taşlarıdır. Ortahisar Belediyesi olarak en önemli hedefimiz sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek sizlerin de aktif katılımı ve katkılarıyla şehrimize hizmet etmek daha güzel ve yaşanılabilir bir kent haline getirmektir. Bu hedefe ulaşmamız ancak her siyasi görüşten, her düşünceden insanımızın ortak aklıyla mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı. 
“KENT KONSEYİMİZ, BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTI”
“Ortahisar Belediyesi olarak hiçbir zaman ben yaptım oldu anlayışıyla hareket etmeyeceğiz.” diyen Özçilingir,  “Kentimizin dinamiklerini, karar alma süreçlerine dahil edecek ve her zaman fikirlerinden istifade edeceğiz. Bu zamana kadar Ortahisar Kent Konseyimiz çok başarılı çalışmalara imza atmıştır. Ücretsiz kitap dağıtımlarından sosyal destek programı projesine, kadın emeği çarşısından çevre bilincinin oluşturulmasına kadar, ağız ve diş sağlığı eğitimlerinden evde kuaför projesine kadar birçok projeyle Ortahisar’ımızın ekonomik ve sosyal, kültürel hayatına büyük katkılar sağlamıştır. Bu anlamda hem Kent Konseyi Başkanımız Sayın Önder Taşan Başkanıma ve değerli yönetim kuruluna yapmış oldukları bu güzel çalışmalardan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra da Ortahisar Belediyesi olarak kentimizin kalkınması ve halkımızın refahı için birlikte çalışarak daha büyük başarılara imza atacağımıza olan inancım tamdır. Bu vesileyle Ortahisar Kent Konseyi’mizin 5. Olağan Genel Kurulu’nun ülkemize, şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bu genel kurulda güven tazeleyecek olan başkanımız Önderi Taşan ve yeni yönetim kurulu kuruluna çalışmalarında şimdiden başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. 
“DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
İlçeler bazında 300 konsey içinden Ortahisar Kent Konseyi’nin başarı sıralamasında 6. konumda olduğuna vurgu yapan Başkan Vekili Özçilingir, “Ortahisar Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sunulan projelere her zamankinden daha fazla destek vererek konseyimizi başarıda ilk sıraya taşıyacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de Kent Konseyi’nin proje ve çalışmalarını her zaman gereken desteği vereceklerini ifade etti. Mevcut Başkan Önder Taşan, açık oylama usulüyle yapılan seçimlerin ardından güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER