Av.Köroğlu hukuk hepimize Lazım

Av.Köroğlu hukuk hepimize Lazım

CHP Akçaabat ilçe başkanı Emre Şahin köroğlu

Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle ve çevresinde 2009 yılında planı hazırlanan, 2010 yılında tapuya tescili yapılan imar kanunu 18. madde uygulamasıyla ilgili kanunlara uyulmadığı ve vatandaşların mağdur edildiğini açıkladık. Bunun üzerine Akçaabat Belediyesi; milletvekilimiz ve ilçe başkanı olarak şahsım hakkında hiç alakası olmadığı halde toplumu kin ve nefrete sürüklemek gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirerek tehditte bulundular. Öncelikle: Haksızlık ve yanlışlar karşısında susan dilsiz şeytandır!

Sizi hukuki bakışla ilgili biraz aydınlatalım. 18. madde uygulanırken sadece imar kanunu esas alınmaz. Kamulaştırma kanunu ve eğer kamulaştırma karayolları ağında olan otoyollar için yapılacaksa karayolları kanunu ve de ilgili diğer yönetmelikler incelenir. İtiraz üzerine dava sürerken itiraz eden taşınmaz sahiplerinin parsellerini ücretli kamulaştırarak dava konusu taşınmazları baypas ettiniz. Daha sonra aynı uygulamayı 2010 yılında tapuya tescil ettirdiniz. Ancak bilinmelidir ki 6704 Sayılı Kanunla 14/04/2016 yılında yapılan değişikliğe kadar otoyol ve çevre yollarının imar kanunu 18. maddesi uygulanarak düzenleme ortaklık payı içerisinde kamulaştırılması için hukuki bir dayanak bulunmamaktaydı! Sadece bağış yoluyla terk ya da ücreti ödenerek kamulaştırma yapılabilirdi. Akçaabat Belediyesi üzerine vazife olmadan ve hukuka uymadan 18. madde düzenlemesi yapmış, vatandaşlar da mağdur olmuştur. Belediye yetkilileri burada yapılan işin yanlış olduğunu biliyor olsa gerek ki vatandaşlara inşaat alanı konusunda bazı artı avantajlar sağlayarak susturmaya çalışmışlardır. Ancak taşınmaz sahipleri bu avantajları istememiş, kanunların uygulanması için direnmeyi seçmişlerdir. 

Mahkeme kararlarının yanından dolaşarak, sorun çıkan taşınmazları bedeliyle kamulaştırıp baypas ederek vicdanınızı rahatlatabilirsiniz. Aynı uygulamanın aynı zamanda yapıldığı vatandaşlardan bazılarına ücret ödenerek bazılarına ücret ödemeden kamulaştırma yapıldı. Kanun sadece sesini yükseltene uygulanarak adalet sağlanamaz. Kamu barışını bozamazsınız. Her cuma günü hutbede dinlediğimiz “Muhakkak ki Allah(c.c) size Adaleti, iyiliği…” ile başlayan surede emredilen adalet umurunuzda değil mi? Kamuoyu vicdanı sizi izliyor. Karayoluna değil, haksızlığa karşıyız.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.