Ahmet Salih Erdem için tören düzenlendi

Ahmet Salih Erdem için tören düzenlendi

Kulübümüzün kurucu üyelerinden ve eski başkanımız Ahmet Salih Erdem için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan törende, konuşmasını yapmak için kürsüye gelen ilk isim Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Mahmut Ören oldu.

Ören, “Trabzonspor’umuzun var oluşundaki başlıca insanlardan Salih Erdem’i ebedi yolculuğa uğurlamanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Yeri asla doldurulamayacak nadir insanlardan olan Salih Erdem, görev yaptığı dönemde kulübümüze büyük katkılar sağlamıştır. Şayet, biz yönetenler onun gibileri örnek alırsak Trabzonspor’a en büyük katkıyı sağlamış oluruz. Yaşamı boyunca yüreği her zaman Trabzonspor sevdasıyla çarpan Divan Kurulu Üyemiz, 1973-74 sezonu Kırmızı Grup şampiyonu olarak 1. Lig’e yükselen efsane takımımızın başkanıydı. Hayattaki en son kurucu üyemiz Salih Erdem’i son yolculuğa uğurladığımız bu üzüntülü günde camiamızı yalnız bırakmayan, acımızı paylaşan herkese teşekkür ederim. Kendisine Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Trabzonspor ve Türk futbol camiasına sabırlar diliyorum. Ruhu şad olsun,” dedi.

Ören’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Asbaşkanımız Zeyyat Kafkas şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef tarihten anlamlı bir yaprak daha eksildi. Trabzonspor’un yaşayan son kurucusu da aramızdan ayrıldı. Trabzonspor tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir futbol adamını, kıymetli başkanımız Salih Erdem’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Salih Erdem sadece bir başkan değil, Trabzonspor’un ruhunu, felsefesini ve mücadelesini en iyi yansıtan, kulübümüze tarifsiz hizmetlerde bulunmuş bir liderdi. Onun önderliğinde atılan adımlar, bugün Trabzonspor’un köklü ve onurlu geçmişine dair en önemli mihenk taşlarından biri olmuştur. Salih Erdem’in örnek kişiliği ve Trabzonspor’a kattığı değerler daima hatırlanacak, gelecek nesillere ilham vermeye devam edecektir. Ailesine, yakınlarına ve tüm Trabzonspor camiasına sabırlar diliyoruz. Onu her zaman büyük bir sevgi ve saygıyla anacağız. Mekanı cennet olsun."

Daha sonra kürsüye eski başkanlarımızdan Ahmet Celal Ataman çıktı. Ataman, “Ben kendimi ifade etmekte çaresiz kaldığım zaman, şiirin engin limanına başvururum. Bu an, öyle bir an. Canım kadar sevdiğim arkadaşım, başkanım Salih Erdem'in ebediyete intikalinde konuşmak benim için zor ötesi bir şey. 'Ölümlerin en asili toprağa düşmek. İşleyen yürek değildir ki yaşatan sade, kime anlatabiliriz biz kopmuşluğumuzu, çürümüşlüğümüzü yaşayan ölüler daha ziyade.' Sevgili başkanım Salih Erdem, hayatının hiçbir döneminde yürüyen ölü olmadı. Rahmet diliyorum. Işıklar içinde uyusun. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Kürsüye son olarak eski başkanlarımızdan Faruk Nafiz Özak çıktı. Özak, çok büyük bir acı yaşadığımızı ifade ederek, “Ahmet Salih Erdem ismiyle müsemma bir insandı. İyiliksever, mütevazi, hoşgörülü, güler yüzlü, paylaşan... Yalnızca sporda değil, Trabzon’umuzun her türlü sosyal sorumluluk konusunda en önde gördüğümüz bir ağabeyimizdi. Örnek bir insan, kanaat önderiydi. Çok değerli bir baba, çok değerli bir aile reisi; ondan daha önemlisi bizler için bir ağabey, bir başkan... Trabzonspor’un kuruluşunda emeği geçen tüm yöneticileri rahmet ve minnetle anıyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Büyük Trabzonspor camiasına sabır diliyorum” dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER