SİBEL SUİÇMEZ, MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’E SORDU:

SİBEL SUİÇMEZ, MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’E SORDU:

SİBEL SUİÇMEZ, MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’ESORDU: " OKULLARDA DAHA FAZLA HİJYEN SAĞLANMASI İÇİN YARDIMCI PERSONEL SAYISININ ARTTIRILMASI GEREKİRKEN KADROLU HİZMETLİ SAYISININ AZALMASININ NEDENİ NEDİR?”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, okullarda daha fazla hijyen sağlanması için yardımcı personel sayısının arttırılması gerekirken kadrolu hizmetli sayısının azalmasının nedeni ileilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Kadrolu hizmetli sayısının azaltılması sebebiyle okul aile birlikleri bütçesi üzerinden hizmetli alımının yapılması nedeniyle velilerden bağış adı altında zorunlu para toplandığının bilinmesine rağmen bunu engelleyecek şekilde kadrolu hizmetli alımın yapılmamasının nedeni nedir?” diye sordu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ülkemizde okul ve öğrenci sayısı artmasına rağmen 657 sayılı kanun kapsamında istihdam edilen yardımcı hizmetler sınıfındaki kişilerin sayısının azalmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

“YARDIMCI HİZMETLER SINIFINDAKİ PERSONEL SAYISININ AZALMASI, OKULLARDA HİJYEN VE SAĞLIK SORUNLARI YARATMAKTADIR. “

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi:

“Millî Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullardaki temizlik ve güvenlik hizmetleri 657 sayılı kanun kapsamında çalıştırılan yardımcı personel tarafından karşılanmakta olup, ayrıca ihtiyaç durumuna göre Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında İŞKUR üzerinden sağlanan personel tarafından da bu hizmetler verilmektedir.

Ülkemizde okul ve öğrenci sayısı artmasına rağmen 657 sayılı kanun kapsamında istihdam edilen yardımcı hizmetler sınıfındaki kişilerin sayısı giderek azalmaktadır. 

Oysa öğrencilerin daha sağlıklı ortamda, hijyenik koşullarda Eğitim-Öğretim görebilmeleri için kadrolu hizmetli sayısının arttırılması gerekmektedir.”

“KADROLU HİZMETLİ SAYISININ AZALTILMASI NEDENİYLE VELİLERDEN BAĞIŞ ADI ALTINDA ZORUNLU PARA TOPLANARAK OKUL AİLE BİRLİKLERİ BÜTÇESİNDEN HİZMETLİ ALIMI YAPILMAKTADIR.”

Suiçmez, Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

1. Milli eğitime bağlı kaç okul ve sınıf bulunmaktadır?

2. Bu okullarda olması gereken hizmetli sayısı ne kadardır?

3. 2021-2022 / 2022-2023 ve 2023-2024 dönemlerinde okullarımızdaki 657 sayılı yasaya tabi kadrolu hizmetli sayısı ne kadardır?

4. 2021-2022/ 2022-2023 ve 2023-2024 dönemlerinde İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında okullarda görevlendirilen hizmetli sayısı ne kadardır?

5. 2021-2022/ 2022-2023 ve 2023-2024 dönemlerinde Okul Aile Birlikleri bütçesi üzerinden görevlendirilen hizmetli sayısı ne kadardır?

6. Okullarda daha fazla hijyen sağlanması için yardımcı personel sayısının arttırılması gerekirken kadrolu hizmetli sayısının azalmasının nedeni nedir?

7. Kadrolu hizmetli sayısının azaltılması sebebiyle okul aile birlikleri bütçesi üzerinden hizmetli alımının yapılması nedeniyle velilerden bağış adı altında zorunlu para toplandığının bilinmesine rağmen bunu engelleyecek şekilde kadrolu hizmetli alımın yapılmamasının nedeni nedir?

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER