TBMM BAŞKANLIK DİVANI ÜYESİ, CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AV. SİBEL SUİÇMEZ'DEN SERT ÇIKIŞ: "ŞEHİT ÇOCUKLARINA GÖSTERİLEN TUTUMA SON VERİLMELİ!

TBMM BAŞKANLIK DİVANI ÜYESİ, CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AV. SİBEL SUİÇMEZ'DEN SERT ÇIKIŞ: "ŞEHİT ÇOCUKLARINA GÖSTERİLEN TUTUMA SON VERİLMELİ!

TBMM BAŞKANLIK DİVANI ÜYESİ, CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AV. SİBEL SUİÇMEZ'DEN SERT ÇIKIŞ: "ŞEHİT ÇOCUKLARINA GÖSTERİLEN TUTUMA SON VERİLMELİ!"

CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Meclis'te yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şehit çocuklarına verilen kartların 25 yaşını doldurulduğunda geri alınmasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Suiçmez, geçen hafta Trabzon'dan gelen bir şehit kızı meslektaşının yaşadığı mağduriyeti paylaşarak, bu uygulamanın Şehit ve Gazi ailelerine yapılan bir haksızlık olduğunu belirtti.

Şehitlerin ailelerine gösterilen bu tutumun, vatan için hayatlarını feda eden kahramanların mirasına saygısızlık olduğunu ifade eden Suiçmez, "Vatan ve millet uğruna hiç düşünmeden ölüme giden şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri ailelerine gösterilen bu tutum reva mıdır?" diye sordu.

Ayrıca, Türkiye genelinde iş bulmakta zorlanan binlerce 25 yaşını doldurmuş şehit çocuğunun yaşadığı sorunlara dikkat çeken Suiçmez, tanıtım kartlarının geri alınmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti. Konuşmasında, Meclis'e düşen sorumluluğu vurgulayan Suiçmez, şehit ailelerinin taleplerinin yerine getirilmesi için bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER